Jody

img_4372 Jody (1985) werd geboren in Dordrecht. De kans dat Jody iets met muziek zou gaan doen was zeer groot; Haar vader speelt gitaar en heeft de band Blue Pearl, en haar moeder is zangeres. Van jongs af aan ging Jody met haar ouders mee naar repetities en optredens. Als 6-jarige had ze haar eerste eigen optreden tijdens een playbackwedstrijd in buurthuis de Driesprong in Dordrecht. Ze eindigde op de tweede plaats.

Toen ze 7 jaar was ging Jody op jazzballet en vond ze het ook wel erg leuk om zelf dansjes te maken!
Op 10-jarige leeftijd richtte Jody haar eigen meidengroep op. De groep, die de naam High Volume kreeg, deed mee aan verschillende talentenjachten, tradt o.a. op in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen en mocht zelfs een paar keer optreden bij Veronica op tv. Toen de meiden het op de middelbareschool te druk kregen met huiswerk moesten ze helaas stoppen met de groep. High Volume heeft ongeveer 4 jaar bestaan.

In 2004 hebben de meiden een reünie gehouden. De hele zomer waren ze wekelijks bijeen gekomen om de danspasjes door te nemen en hebben daarna eenmalig opgetreden voor familie en vrienden:

(Optreden 4 september 2004, foto’s 1997 – 2004)

In 2004 werd Jody tijdens het Alblasserdamse Havenfestival aangesproken door de voorzitster van de plaatselijke gymvereniging. Ze had gehoord dat Jody dansen heel erg leuk vind en ze vroeg of Jody het leuk zou vinden om bij de vereniging dansles te komen geven. Jody had toen helemaal geen ervaring met lesgeven maar wilde wel een proefles doen. Na een proefles van een uur beviel het van beide kanten goed. Jody startte de lessen en breidde het programma van de vereniging uit van één uur naar vier uur streetdance. Ze volgde haar opleidingen via de KNGU en werd ook door vele andere scholen, verenigingen en de gemeente voor lessen en workshops gevraagd.

Haar carrière als dansdocent was begonnen…

Inmiddels is Jody al vele jaren, opleidingen en ervaringen verder en wilde ze graag voor haar zelf beginnen. Vandaar DjOo Step.