Zumba Gold

De wat rustigere variant van Zumba heet Zumba Gold. Deze les is zeer geschikt voor beginners, actieve ouderen en voor mensen met chronische klachten.

Het is een heerlijk uurtje genieten met vrolijke muziek. Er wordt in deze lessen veel Latijns-Amerikaanse muziek gebruikt zoals salsa, merengue, cha-cha-cha, maar ook jaren ’60/’70 muziek of een Spaanse flamenco. Voor deelnemers die niet lang kunnen staan is het mogelijk de les mee te doen op een stoel.

De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Iedereen kan mee doen!

Een Zumba workshop is zowel binnen als buiten te organiseren. Bij het organiseren van een Zumba workshop zal er rekening moeten worden gehouden bij het kiezen van een geschikte locatie en geluidsinstallatie.

Tip: Het is aan te raden de deelnemers makkelijk zittende sportkleding en sportschoenen aan te laten trekken en een handdoek en voldoende water bij de hand te hebben.

Zumba is een geregistreerde merknaam; instructeurs moeten een diploma halen en licentie aanschaffen om lessen met de naam zumba te mogen geven.

Pagina van Jody op Zumba.com